Buyer

De Buyer is eindverantwoordelijk voor het samenstellen van een commercieel aantrekkelijke collectie, bestaande uit de optimale mix van assortiment, prijs, marge en voorraadbeheer, zodat de gewenste groei- en marge- en voorraaddoelstellingen worden behaald.

Als Buyer volg je de trends en ontwikkelingen op het gebied van schoenen en mode in de markt en vertaal je deze naar onze verschillende inkoopcategorieën. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de budgetten en het maken van de bijbehorende rapportages. Je maakt elk seizoen een  gedegen inkoopplan aan de hand waarvan je een goed commercieel assortiment inkoopt. Hierbij zorg je zorg voor optimale inkoopcondities  en een goede samenwerking  met onze leveranciers. Samen met je collega’s werk je ook aan de ontwikkeling van de private label collectie.

Je analyseert lopende (leveranciers)contracten, de doorverkopen online en in de winkels en geeft opvolging aan de daaruit voortvloeiende conclusies en acties, met als doel de verkoop binnen alle verkoopkanalen te optimaliseren en de afprijzingen te minimaliseren. Ten slotte zorg je ervoor dat een optimum in de voorraden van de Never Out of Stock (NOS) artikelen wordt bereikt om de gestelde doelen en targets te behalen.  

Je werkt in deze functie samen in een klein, enthousiast team en onderhoud je goed contact met andere afdelingen binnen de organisatie, zoals merchandise, marketing, Ecomm en logistiek.

JOUW PROFIEL:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur AMFI, aangevuld met minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt ervaring in en affiniteit met (schoen)mode en retail en gevoel voor trends;
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit en werkt graag samen met collega’s binnen en buiten jouw eigen afdeling;
 • Je ziet commerciële kansen en bent een echte dealmaker;
 • Je beschikt over analytische vaardigheden en een sterk cijfermatig inzicht;
 • Je bent flexibel en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Beheersing van extra talen zoals Duits, Spaans en/of Frans is een pré.

 NELSON ZET GRAAG EEN STAPJE EXTRA VOOR JOU!

 • Met je neus bovenop de nieuwste collecties;
 • 20% personeelskorting op onze hele schoenencollectie;
 • Korting op ziektekostenverzekering;
 • 26 vakantiedagen en de mogelijkheid tot het extra kopen/verkopen van vakantiedagen.
 • Pensioenopbouw;
 • Afwisselend en uitdagend werk;
 • Je bent onderdeel van een gedreven en gezellig team in een groeiend, succesvol omnichannel Familiebedrijf waarbij eigen initiatief en ondernemerschap centraal staat.

En omdat onze medewerkers elke dag klaar staan voor Nelson en voor onze klanten, doen wij ook graag dat stapje extra voor hen. Vitaliteit staat voor energie en kracht; thuis en op de werkvloer. Vitale en fitte medewerkers dragen bij een gezonde organisatie. Maar ook ‘er goed uit zien’ en kunnen profiteren van interessante kortingen en samenwerkingen dragen er aan bij om jezelf goed te voelen; van binnen en van buiten. Ons ‘Nelson’s Fashion & Fit programma’ richt zich op deze beide aspecten; van een flinke korting op je sportschoolabonnement tot deelname aan sportevents tot shoppen met korting. Natuurlijk vertellen we je hier graag meer over!

WELKE STAP ZET JIJ?

Wanneer je kiest voor Nelson kies je voor een fijne werkomgeving. Maar je kiest ook voor een fashionbedrijf! Elk seizoen zie jij, samen met ruim 1100 collega’s als eerste de nieuwste trends en musthaves voorbij komen. Maar je kiest ook voor een gezond, ambitieus echt Nederlands familiebedrijf. Een omgeving waar je gezien wordt en waar ondernemerschap en eigen initiatief gewaardeerd wordt. Daarnaast vinden we het van belang dat je jezelf blijft ontwikkelen en uitdagen.

Zet jij jouw volgende stap bij Nelson?

Application procedure